CUVANT INAINTE

Deci NU. Daca ai pretentia la o viata normala, clar domeniul muzicii (oricare ar fi ala) nu este pt tine….doar ca ascultator, iar in cazul asta, textul de fata nu e pentru tine. Poate aberez, nu zic nu, dar acum vorbesc cel putin din pct de vedere al orelor petrecute in fata pianului\computerului\microfonului\mixerului pt a atinge o oarecare performanta. Pt mine este destul de simplu si matematic; deci:

TEOREMA: Cu cat mai multe ore petrecute cu “instrumentul in brate” cu atat devii mai bun la ceea ce faci; asta in caz ca ai ceva predilectie si talent pentru ceea ce vrei sa obtii pe parcurs.

Unii ar considera asta tortura, dar ce am scris mai sus este general valabil nu numai pt audio si toata lumea stie asta mai mult sau mai putin, chiar daca anumiti NONAME decid, sau au posibilitatea financiara sa ocoleasca multe din problemele si impedimentele intervenite pe drum. Deja polologhia poate defalca intr-un milion de posibilitati subiectiv-discutabile si nu am de gand sa ma avant mai departe in fiolzofia si sociologia umana, deoarece nu acesta este domeniul la care pretind ca ma pricep.

Totusi pot sa spun ca, dupa parerea mea, calatoria este ceea ce conteaza, nu destinatia. Nu vom afla niciodata “how far does The Rabbit Hole goes”, asa ca macar putem sa ne bucuram de privelistea oferita de plimbare.  Deci cei care decid sa ocoleasca greul,… problema lor.

Muzica nu este o lege inscriptionata cu foc intr-un bolovan gigantic de granit. Este in primul rand un termen greu definibil. Putem definii aspectul fizic si matematic al sunetului care este bine inradacinat, obiectiv si acelasi pentru toata lumea. Insa, cand ajungem la aspectul psihologic sau estetic al sunetului, lucrurile incep s-o ia razna literalmente, iar discutiile ulterioare si mai rau. Pentru fiecare, muzica devine altceva, capata o “forma” anume in imaginatie, in simtire  si in gand. Am sa incerc sa fiu pe cat de obiectiv posibil in continuare, dar exact la granita dintre unda mecanica ce loveste timpanul si curentul electric ce trece prin neuroni pentru a descifra semnalul sonor. Asadar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: